Background Image

Mijn eerste fout: mijn huis niet goed beveiligen.

Home  /  Mijn domme fouten  /  Mijn eerste fout: mijn huis niet goed beveiligen.

Mijn eerste fout: mijn huis niet goed beveiligen.

June 1, 2017      In Mijn domme fouten Comments Off on Mijn eerste fout: mijn huis niet goed beveiligen.

Een open deur

Je huis niet goed beveiligd? Deze fout heb ik ook gemaakt. De tips die in dit artikel naar voren komen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken, zijn misschien een open deur, maar voor inbrekers gaat de deur snel dicht. Mensen denken vaak dat hun huis goed beveiligd is wanneer de deur goed op slot wordt gedaan en door de aanwezigheid van extra dievenklauwen op de deur. Helaas is het tegendeel waar zoals Slotenservice Molsberger mij wel duidelijk hebben gemaakt.

Het begint met inbraakbeveiliging

Goede beveiliging van het huis staat voorop. Wanneer je dit zelf lastig vind, kun je een slotenmaker inschakelen. Een slotenmaker is expert op het gebied van hang- en sluitwerk en inbraakpreventie. Niet elk slot is een goedgekeurd slot. Zorg ervoor dat de sloten die je op je ramen en deuren hebt zitten, goedgekeurde sloten zijn die ook echt doen waar ze voor bedoeld zijn. Heb je een schuur, erker of aanbouw, beveilig dan ook de verdieping die er boven zit: inbrekers gebruiken deze namelijk heel slim als opstap naar de bovenverdieping. Zorg er voor dat je het niet te donker maakt rondom je huis. Een inbreker voelt zich sneller bekeken in het licht en maakt dan minder snel aanstalten om in te breken. Wanneer je van huis gaat, doe je er verstandig aan om het huis een bewoonde indruk te geven, laat ‘s avonds dan ook een lampje branden. Haal de sleutels aan de binnenzijde uit het slot van de deur, er hoeft dan alleen maar een raam ingeslagen te worden en de deur is zo opengemaakt. Plaats geen opstapjes onder ramen, zoals ladders en containers en breng een reservesleutel naar de buren in plaats van deze onder de bloempot in de tuin neer te leggen.

 

Vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, hebben inbrekers nog langer de tijd om je huis in de gaten te houden en deze leeg te roven. Zorg ervoor dat het niet, of in ieder geval zo weinig mogelijk, opvalt dat je een tijdje weg van huis bent. Plaats in ieder geval nooit op social media wanneer je met vakantie gaat, inbrekers struinen dit medium af om te bepalen wie hun volgende slachtoffer gaat zijn. Gebruik een schakelklok voor de verlichting, door het gehele huis en stel deze per ruimte op verschillende tijden in. Laat de buren weten dat je op vakantie bent en geef iemand in de omgeving een sleutel met het doel eens in de zoveel tijd de brievenbus te legen of de post van de mat te halen. Laat het lijken alsof er geleefd wordt in het huis door een auto op de oprit te hebben en wat bordjes of kopjes op tafel te laten staan.

Met bovenstaande tips hebben inbrekers aan jouw huis geen makkelijke prooi!

Comments are closed.